Opstellingen

een systemische blik op jouw pad

Stress verminderen en burnout voorkomen

Een systemische blik kan  helpen om je vraag of probleem vanuit een ander perspectief te bekijken.

Een opstelling is een effectieve methode om uit te zoomen en te ont-dekken waar patronen en dynamieken vandaan komen. Het komt regelmatig voor dat je heel hard aan het werk bent om een situatie op te lossen of te voorkomen terwijl de bron van het probleem een patroon is dat veel eerder in je leven ontstaan is. Je komt dan maar niet verder, je staat vast. Vaak worden we onbewust beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden, trauma's uit je familielijn of overtuigingen die niet de jouwe zijn maar die je wel bij je draagt. Met een opstelling worden deze dynamieken zichtbaar en voelbaar, zowel voor het hoofd/ratio, maar vooral ook voelbaar in je lijf en de wijsheid, een dieper weten, de wijsheid die daar huist. Door deze wijze van werken vind je erkenning voor wat je gevormd heeft en ontstaat ruimte om nu, als volwassen persoon, een nieuwe of andere beweging te maken.

Tijdens een opstelling onderzoeken we verbindingen tussen personen en gebeurtenissen uit de historie van jouw familie en zien we hoe dat van 'toen' invloed heeft op het 'nu'.  Voorbeelden zijn:
- op de één of andere manier beland ik continu in dezelfde situatie, hoezeer ik me ook voorneem het de volgende keer anders te doen,
- ik kan niet omgaan met autoriteit.
- Ik heb altijd gedoe met hetzelfde type persoon, daar kan ik de klok op gelijk zetten,
- ik wil zó graag een beetje gas terug nemen maar ik blijf maar 'ja' zeggen tegen alles, ik voel me verantwoordelijk voor alles en iedereen,
- er is altijd gedoe binnen mijn familie, organisatie of relatie, ik krijg er niet de vinger achter waar het nou werkelijk over gaat.

opstellingen familieopstellingen

één-op-één opstellingen
Tijdens een één op één sessie duiken we samen in jouw vraagstuk en de dynamieken uit het systeem die van invloed zijn. Een prettige manier om kennis te maken met de systemische blik en een nieuw perspectief op jouw vraag te krijgen.
Tijdens de sessie werken we niet met andere mensen als resonanten maar gebruiken we voorwerpen, visualisaties en andere werkvormen om je vraagstuk visueel te maken en te onderzoeken.
Je vraag kan ook gaan over het onderzoeken van bijvoorbeeld een keuze, een ziekte, het kan werkgerelateerd zijn, of met je relatie te maken hebben.

Afhankelijk van jouw vraag plannen we één sessie in of kiezen we voor een reeks.
Een losse sessie kost €100,- per uur ex BTW voor particulieren.

Groepsopstellingen.
Tijdens een opstellingsavond of middag gaan we aan de slag met 2 of 3 vraagstukken. Vooraf kun je je aanmelden als vraaginbrenger of al resonant. We onderzoeken de dynamieken en relaties binnen het systeem van de vraaginbrenger. Ook als resonant of 'toeschouwer' wordt je geraakt door de opstelling. Misschien herken je thema's en is de opstelling een spiegel voor jouw binnenwereld. Ervaring leert dat alle deelnemers met ruimte en bewustwording naar huis gaan.
Data voor openbare opstellingen zijn nog niet gepland. Je kunt je interesse kenbaar maken via een mailbericht of app,

Mobirise
natuurcoach in Twente

Hi, ik ben Jackelien.

Jarenlang begeleidde ik organisaties bij verandering. Tot ik mijn baan opzegde en alles verkocht. Samen met man en meiden vertrok ik naar de prachtige Westkust van Canada. Daar leerde ik mezelf opnieuw kennen. Wie ben ik eigenlijk als ik alles overboord gooi? Waar word ik nou écht blij van? En wat wil ik zelf nu ik vrij ben van alle sociale verwachtingen van familie en vrienden om me heen? Het was een fantastisch avontuur.

De grootste uitdaging lag verscholen in de terugkeer naar Nederland. Want wéten dat je iets anders wilt is één ding, maar het daadwerkelijk over een andere boeg gooien? Dat was best lastig. Voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Hoezó moest het ineens anders? ‘Doe nou toch gewoon mee.’ Het bleef lang verleidelijk om die gebaande paden gewoon weer op te stappen. Minder gedoe. Maar ikzelf dan? Waarom werd ik zo getrokken door dat wat ik eigenlijk niet wilde? Systemisch werken geeft een helder inzicht in dynamieken en patronen die je in je greep houden, én ruimte om andere keuzes te maken.

De 'keywords' voor mijn begeleiding zijn:
warmte, vertrouwen, eerlijk en ook gewoon lekker nuchter

Locatie

Losser - Twente
Nederland

Mobirise page software - Check it